Rulada ciocolata si alune ingrediente utilizate:
1/2 ceasca faina amestecata cu 1/2 lingurita praf de copt, 3 oua, 1/3 ceasca zahar foarte fin, 100 g ciocolata rasa, 1/2 ceasca alune macinate, 1-2 linguri cafea turceasca (tare), o ceasca si un sfert de frisca batuta, inca 1-2 linguri cafea turceasca (tare), 1/3 ceasca zahar pudra, 2 linguri cacao pudra.
Mod de preparare: Se incinge cuptorul la 210¡C si se unge o tava nu prea inalta (30x25x2 cm) cu ulei. Fundul tavii si cele doua laturi se tapeteaza cu hartie de copt, unsa si ea. Se cerne faina de trei ori. Intr-un bol se bat ouale circa 5 minute (cu mixerul), pana ce se ingroasa si se albesc, dupa care se adauga, putin cate putin, zaharul si se bat in continuare pana ce se topeste complet zaharul si amestecul devine lucios. Se varsa intr-un castron si se incorporeaza usor, cu o lingura de metal, ciocolata, alunele macinate, cafeaua si faina. Se toarna compozitia in tava, se netezeste la suprafata si se coace 12 minute, pana ce se rumeneste la fund. Intr-un bol se prepara crema, amestecand frisca batuta cu restul de cafea turceasca si se baga la frigider. Se ia un servet de bucatarie uscat, peste el se intinde o coala de hartie de calc, care se presara cu zahar pudra si cacao. Se scoate aluatul din tava, se intinde pe hartia pudrata, se lasa sa stea cam un minut si se ruleaza cu servetul. Se lasa sa se raceasca 5 minute, se deruleaza, se unge cu crema de cafea + frisca, se ruleaza din nou - fara servet si hartie - si se indreapta la cele doua capete cu un cutit.