Ingrediente
- 500gr ciuperci proaspete
- 3fire ceapa verde
- 3linguri orez
- 1conserva rosii bucati in bulion
- teietei subtiri
- ardei,morcovi,brocolli,vanata,conopida(in proportii variabile,eu am avut gata congelate cam 400gr)
- sare,piper
- vegeta de legume
- bors de legume
- patrunjel
- leustean
Mod de preparare reteta CIORBA DE CIUPERCI
Curatam legumele si le taiem cubulete.Jumatate din ciuperci le curatam si le taiem marunt,restul le taiem rondele.Punem legumele(fara ciupercile rondele) in putin ulei si le calim cateva minute,apoi adaugam apa si ciupercile rondele,orezul,sare,piper,vegeta,acoperim cu un capac si lasam la foc potrivit 30minute.Adaugam rosiile taiate si mai lasam pe foc pana se inmoaie bine legumele,adaugam borsul prefiert,mai potrivim de gust daca trebuie si cu 3minute inainte sa oprim focul punem teieteii.Oprim focul,presaram patrunjel si leustean si acoperim cu un capac cateva minute.Servim cu smantana.